Köp- & Leveransvillkor

Www.nyhamnfiske.se är en del av Nyhamn Fiske & Marin AB

Org.nr: 559186-3484

För att handla på vår webbshop krävs att du är myndig (18år) eller har målsmans tillåtelse. När du skickar iväg din order godkänner du våra Köp- & Leveransvillkor. Vid beställning kommer en orderbekräftelse genom att ett automatiskt mail skickas ut till den angivna mailadressen i beställningen.

Kortbetalning

För kunder utanför Sverige använder vi oss av DIBS internet och 3D Secure som är den standard som Visa/Mastercard gemensamt tagit fram och som är det säkraste betalningsättet över nätet idag.  Vid försäljning via konto-/kreditkort börjar villkoren gälla så snart korttransaktionen har godkänts. Ingen extra avgift utgår för kortbetalning.

Fakturavillkor

I samarbete med AfterPay erbjuder vi alla kunder

I samarbete med AfterPay erbjuder handlaren betalning efter leverans. För att kunna betala med AfterPay måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Vid köptillfället gör AfterPay en enklare kreditkontroll. Om du mot förmodan inte kan bli erbjuden att betala med faktura kan du välja att betala med annat betalningsalternativ som erbjuds vid köptillfället.

Om du väljer att betala med faktura överlåts fordran på betalning till AfterPay. Betalningsvillkor för fakturabetalning är 14 dagar (30 dagar för företagskunder). Vid betalningsdröjsmål tillkommer dröjsmålsränta med 24 % per år. AfterPay skickar också en betalningspåminnelse för vilken en påminnelseavgift om 60 kr tillkommer.

Efter du har genomfört ditt köp skickas en bekräftelse från AfterPay till den mailadress du har angett vid köpet. I mailet finns en länk till MyAfterPay, där du till exempel kan snooza din betalning eller välja att betala genom direktbetalning, kortbetalning eller på annat sätt. Du kan även bli erbjuden att dela upp din betalning. För mer information om delbetalning av din faktura genom AfterPay Konto eller AfterPay Delbetalning, se här.

Priser

Alla priser som anges är angivna i SEK och är inklusive moms och andra skatter. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.

Outlösta paket

För varor som du som kund inte löser ut debiterar vi en kostnad för frakt, returfrakt och hantering på totalt 300 kr. Vid skrymmande sändningar tillkommer även extra fraktkostnad på 199 kr (totalt 499 kr).

Ångerrätt

Vi på Nyhamn Fiske vill att ni ska vara nöjda med det ni köper hos oss och erbjuder därmed våra kunder 30 dagars bytesrätt. Undantag är specialbeställda varor. Returnerade varor som köpts av Nyhamn Fiske via webshopen måste vara i obruten förpackning och/eller i samma skick som vid leveranstillfället. Vid byten står kunden för returfrakten till oss samt eventuellt emballage. Vanliga paket kostar 69kr att returnera, medan skrymmande paket kostar 199kr. Kontakta alltid oss innan returen görs på telefon +46766121131 eller maila oss till info@nyhamnfiske.se

Reklamation

Har du en trasig vara du vill reklamera ska du alltid börja med att skicka ett mail till nyhamnfiske.se. Beskriv i mailet varför du vill reklamera och bifoga bilder på skadan, skriv även ordernr/kundnummer för att för enkla för oss att hitta er beställning. Beroende på vilken typ av vara och skada det gäller så går det att lösa på olika sätt. Vid de flesta fall är det våra leverantörer som avgör vad som går under reklamation därför måste vi få hit den skadade varan för att sedan skicka vidare till leverantören. Hanteringstiden för reklamationer ligger mellan 1-3 veckor men vi försöker självklart lösa det så fort som möjligt. Vi skickar en retursedel till dig så du kan skicka tillbaks den skadade varan.

Garantier
Du har full garanti på samtliga produkter du köper enligt gällande lagstiftning.

Leveranser

Vid leveranser samarbetar vi till störst del med Postnord. Vi kan normalt skicka din beställning inom 1-3 arbetsdagar, vilket innebär att du som kund borde få det du beställt inom 1-3 arbetsdagar. Vid högtider, högsäsong och vid speciella dagar som Black Friday kan leveransen dröja något ytterligare.

Frakt ,

Vid beställningar som understiger 499kr tillkommer en fast fraktkostnad på 59kr. Alla beställningar över 499kr är fraktfria!

(Gäller ej skrymmande paket, samt försändelser som överstiger 150cm i längd. Oavsett ordervärde. På dessa tillämpas enhetsfrakt 199kr )

69kr för ordrar vars värde understiger 500kr.

Reservationer
Vi reserverar oss mot eventuella felaktigheter på webbplatsen, utgående artiklar, felskrivningar samt slutförsäljning.

Tvister

Om Du är privatperson, har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.

Nedan följer länkar till konsumentverket och ARN där Du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.

www.konsumentverket.se

www.arn.se